Емилия Пенова Ендосфера процедури

EndoSpheres Therapy

ключът към добро здраве и перфектна фигура

Как се роди идеята за козметичен център Skin Design?

Аз съм медицински специалист и в началото бях далеч от идеята да се занимавам с козметика, но по стечение на обстоятелствата започнах да съвместявам основната си работа в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ с козметична дейност. По това време козметологията започна да се развива с много бързи темпове и все повече да се доближава до медицината както по отношение на апаратура, така и като козметични продукти. Създадох козметичен център Skin Design, защото видях, че козметиката може да се прави от интелигентни и мислещи хора с потенциал за развитие. Медицинската козметика дава възможност да творим, да се докосваме до медицината, да сме информирани за последните иновации в грижата за здравето и красотата. Постоянно аз и моят екип, състоящ се от хора, завършили специалността „Медицинска козметика“, посещаваме различни симпозиуми, семинари и обучения, за да сме в крак с най-новите тенденции в beauty индустрията. Осъзнах, че ако искам специалистите от екипа ми да са на високо ниво, трябва да инвестирам в тяхното развитие. В момента както медицината, така и козметологията се развиват изключително бързо и ние като професионалисти не бива да изоставаме от това темпо, защото така поддържаме не само висока конкурентноспособност, но и отлична компетентност и сме в състояние да отговорим на всички въпроси от страна на клиентите.  Държа изключително много на високото ниво на подготовка – по този начин можем да сме в помощ на естетичните дерматолози и хирурзи. Преди инжекционни процедури като поставяне на филъри например, на дерматолозите им трябва хубаво платно, т.е. кожата трябва да е добре почистена, хидратирана и подхранена, да са отстранени фините бръчици и пигментните петна. Същото се отнася и за тялото – преди липосукция трябва да е отстранен целулитът, за да няма фибрози и уплътнения, които биха провалили добрия резултат от тази интервенция.

Защо избрахте EndoSpheres Therapy за

козметичен център Skin Design?

За нашия козметичен център Skin Design избрах иновативната апаратура EndoSpheres Therapy, ръководейки се от два фактора: абсолютната й безопасност и постигането на категорични резултати. За разлика от много други апаратни методи за оформяне на тялото, в случая противопоказанията са сведени до минимум – бременност, онкологични и някои кожни заболявания, а резултатите са наистина видими и трайни. Както е известно, с напредване на възрастта се увеличава теглото, появяват се отоци и проблеми с лимфния дренаж, целулит, отпускане на кожата. Вътрешната детоксикация спомага за пречистване на черния дроб и храносмилателната система, но не може да достигне кожата, подкожието и мастната тъкан, където всъщност се натрупват всички шлаки, които лимфната система не може да отстрани. Затова е необходим курс с EndoSpheres Therapy (12 процедури по протокол) и прилагането на поддържащи процедури, които водят до трайно редуциране на целулита, нормализиране на лимфния дренаж и отстраняване на токсините, отговорни за появата на възпаления. Според генетици ние можем да живеем около 140 години и затова трябва да поддържаме така тялото си, че да бъдем витални. Важно е да се пренареди пирамидата за грижа за тялото, като на първо място са правилните хранителен и двигателен режим, след това, ако се налага – консултация с ендокринолог или друг специалист, последвани от Ендосфера терапия, чиято ефикасност и ползи за здравето са потвърдени от многобройни клинични проучвания, и най-накрая – естетичните оперативни интервенции. Целта ни е превенция, т.е. младите жени да обърнат внимание на целулита докато той все още е на ниво козметичен дефект, преди да се превърне в медицинска диагноза.

Бихте ли споделили за трудните случаи, които успешно сте разрешили с помощта на EndoSpheres Therapy?

Един от най-трудните ни случаи, при който постигнахме впечатляващи резултати бе свързан с третиране на целулит в най-тежкия стадий – четвърти. За възрастта на нашата клиентка измененията бяха много по-големи и след 10-20 години тя щеше да има сериозни здравословни проблеми. След курса процедури с EndoSpheres Therapy се забеляза значително подобрение – редуциране на целулита, стягане на кожата и отслабване. Клиентката ни не спазваше диета, а просто се придържаше към здравословен начин на хранене. Отслабването в тези случаи е бавно и постепенно, но не препоръчваме строги диети, а балансирано хранене, прием на много вода и добра двигателна активност. Клиентите трябва да са наясно и да имат реалистични очаквания от Ендосфера терапията. Не е възможно целулит, който е натрупван в продължение на 10 години да бъде премахнат с 12 процедури. Същото важи и за клиентите, които са наследствено предразположени и много по-бързо формират целулит. При тежките случаи се препоръчват 2-3 курса процедури с почивка между тях, по време на която се извършват само поддържащи процедури. Много добри резултати постигаме и при клиентки, претърпели тотална хистеректомия, както и при жени в менопауза. При тях вследствие хормоналния дисбаланс се появяват сериозни проблеми с излишните килограми, отоци, целулит. Ендосфера терапията в съчетание с правилен хранителен режим и добра двигателна активност им помага не само да се справят с тези естетични проблеми, но и подобрява тяхното самочувствие и увереността в себе си. Клиентите ни мъже също предпочитат EndoSpheres Therapy, тъй като благодарение на дълбокия масаж се релаксират и тонизират мускулите. Ендосфера терапията е приложима и за намаляване на коремната обиколка при мъжете, тъй като видимият ефект от процедурите ги насърчава да спазват подходящ хранителен режим и да спортуват, а това гарантира отлични резултати в дългосрочен план.

Endospheres Therapy Bulgaria