Д-р Мариела Обретенова Ендосфера Шумен

Д-р Мариела Обретенова

Апаратният метод компресивна микровибрация, осъществяван от EndoSpheres Therapy гарантира максимален ефект при максимален комфорт и нулев риск за пациента, т.е. постига се подмладяване на лицето по напълно естествен начин. Чрез нискочестотни вибрации в диапазон от 40-355 Hz се осъществява импулсно, ритмично въздействие върху тъканите. Това се извършва чрез накрайник, върху който са разположени във вид на пчелна пита 55 силиконови антиалергични сфери, като честотата на въртене може да се контролира. Вибрацията и компресията създават ефект на лимфна „помпа“, като съчетанието им определя интензивността на третирането, което може да се адаптира за клиничното състояние на всеки конкретен пациент.

Методът е напълно безопасен – биологичен, неинвазивен и неагресивен. Компресивната микровибрация действа неинвазивно върху тъканта, генерирайки минимално напрежение, което въздейства директно върху бръчките. Това дава възможност за насищане на тъканите с кислород, хранителни и структуриращи вещества, като следствие на увеличената васкуларизация и въздействие върху микроциркулацията. Терапията позволява естественото стимулиране на фибробластите за производство на колаген и еластин, т.е. биоревитализация.

Освен това компресивната микровибрация чрез дълбокото си действие върху мимическите мускули на лицето от една страна въздейства върху бръчките, а от друга тонизира цялата система – мускули, подкожие, кожа, осъществявайки видим лифтинг ефект. Като краен резултат се получава драматичен антиейдж ефект веднага след първата процедура, който достига своя пик на 72-рия час, т.е. вместо резултатът да намалява след процедурата, той се засилва, което е ясно видимо от пациентите в следващите два дни. Честотата на приложение е 2 пъти седмично, като след първоначалните 5-6 процедури ефектът остава траен и следващите терапии продължават да надграждат. И тъй като говорим за терапия е препоръчително курсът да е от 12 процедури, след които е нужно поддържане – най-добре по 1 процедура месечно, за да се запази новият облик максимално дълго.

Пациентите наблюдават ясно изразено разглаждане на дълбоки мимически бръчки, пълно изчезване на фина бръчкова мрежа, общо тонизиране и повдигане, лифтиране на кожата на цялото лице, най-ясно изразено в областта на долна челюст, бузи и горни клепачи. Тенът на кожата е изравнен, получава се младежко, сияйно излъчване.

Процедурите не зависят от сезона, могат да се прилагат целогодишно, комбинират се с всички познати и използвани към момента други инвазивни и неинвазивни методики – инжекционно приложение на филъри, ботулинов токсин, мезотерапия, апаратно въвеждане на вещества и др.

Endospheres Therapy Bulgaria